4 förväntningar på framtidens smartphones

På tio år har utvecklingen när det gäller mobiltelefoner verkligen gått framåt. Idag är mobiltelefoner ett verkligt verktyg på många arbetsplatser och den innehåller mer lösningar än bara meddelande och telefonfunktioner. Men hur ser framtiden ut? Det tänkte vi försöka sia om i det här inlägget.

  1. Den virtuella verkligheten. Det har varit mycket snack om just denna teknologi och vilka möjligheter den kommer att innebära. Sanningen är också att det experimenteras en hel del med just detta. Möjligheterna år många och svindlande.
  2. Strömlinjeformad röstintegration. Det är en värld där din mobil har blivit mer av din personliga assistent. Siri hjälper dig med allt, födelsedagar, uppgifter och du har en mer dialogliknande interaktion med din mobil.
  3. Bättre batterier. Hög batteriförbrukning har alltid varit et problem med smartphones. Under de senaste åren har ändå mycket hänt när det gäller batterieffektivitet och solenergi. Den kunskapen och utveckligen borde rimligtvis även nå och integreras i våra smartphones.
  4. Byta ut specifika delar. För att hänga med i den mesta av utvecklingen när det gäller smartphones så måste man köpa en ny mobil. Det gör också att det finns en massa gamla mobiler som inte används och som måste återvinnas. I längden är inte det en särskilt hållbar lösning och därför tror många att det kommer att bli lättare att uppgradera vissa delar av mobilen i framtiden. Som att man köper ny däck till cykeln utan att för den skull köpa en ny cykel. Då kanske det också blir lättare att laga dem också. Lite som vi hanterade TV-apparater förr.

Vad tror du om framtiden för mobiler. Hur kommer vi att använda dem om tio år? Vilken funktion skulle du helst vilja ha? Är du orolig för den stora roll de spelar i dagens samhälle? Skriv och tyck till i vårt kommentarsfält. Tack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *