Att bygga hus själv – tomten

För att kunna bygga ett hus på egen hand finns det en del saker att tänka på. Den mest grundläggande aspekt i husbygget är att välja den rätta tomten. Därefter gäller det att bygga  husgrunden så att det blir enligt dina önskemål. Vart vill du ha den största delen av tomten? Vill du ha en större baksida och lite mindre på framsidan? Vart du placerar huset är helt beroende av detta. Dessutom behöver du hitta rätt storlek på tomten.

Vilken sida av huset vill du ha solen på? Tycker du om kvällssol, eller föredrar du solens strålar genom fönstret på framsidan? Om det finns träd som skymmer solen bör du planera utifrån det – om du inte vill lägga tid på att fälla träden, men vi utgår ifrån att du inte har lust med det alls.

Vilken typ av utsikt vill du ha? Beroende på vart du väljer att placera ditt hus kommer förutsättningarna förändras. Föredrar du utsikt över staden eller vill du sitta på altanen och betrakta grönskande skogsområden? Finns det öppna ängar i närheten? Vad vill du se när du blickar ut genom fönstret på sommarkvällarna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *