Förväntningar på framtidens solceller

Under de senaste åren har utvecklingen av solceller och andra förnybara energikällor gått väldigt fort framåt. Något som har gjort att solenergi redan nu är billigare än fossila bränslen såsom gas, olja och kol men även kärnkraft.

Detta har självklart medfört att allt fler företag, industrier och hushåll valt att byta till solenergi och installera solpaneler. Med tanke på hur fort denna utveckling har skett så går det inte att undvika att tänka på hur framtiden för solceller ser ut.

Personligen så tror jag att själva solpanelerna kommer att förändras och utvecklas. Många solpaneler är idag ganska klumpiga och stora, vilket en del kan se som negativt. I framtiden tror jag att vi kommer att se allt fler mindre och nättare solpaneler som även kommer att vara integrerade i taket, men möjligtvis även i andra föremål. Något som faktiskt börjat lite smått eftersom det redan nu finns företag som planerar att tillverka tak med integrerade solpaneler. Vart denna utveckling leder kommer minst sagt bli spännande att se.

framtidens solceller
Hur tror du att framtidens solceller kommer se ut?

Något som jag också tror vi kommer att se mer utav i framtiden är komponenter och metoder för att spara solenergi och annan energi från förnybara källor på ett bättre sätt. Jag skulle gissa att vi mycket snart har möjligheten att lagra den el våra solpaneler producerar i hemmet istället för att skicka tillbaka den i elnätet.

Sist men inte minst så tror jag att vi även kommer att se tekniska framsteg för solenergi. Vi kommer nog att se solpaneler som har möjlighet att fånga ännu mer än dagens cirka 20% av solljuset. Denna utveckling har vi självklart redan sett eftersom solenergi redan nu är billigare än fossila bränslen. Jag tror dock bara att vi sett början…

Vad tror du om framtiden för solceller och solenergi? Hur kommer de att utvecklas och hur kommer vi att använda dem om tio år?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *