Några saker att tänka på när du reparerar ditt tak

Att ta in någon på entreprenad kan kännas som en stor investering när man precis köpt hus, men ett hus är inte ett hem utan ett tak. Nedan följer lite tips kring vad du ska tänka på när det gäller att förbättra ditt tak. Det blir lite information om verktyg och material.

Om du upptäcker att du har fått en läcka är det bäst att först kontrollera takets fundament och takplattor. Ofta är röta det värsta som kan inträffa vid en läcka. Därför är det viktigt att lokalisera läckan så fort som möjligt.

takplattor
Efter en läcka är det viktigt att reparera den så att den inte leder till röta.

När du väl lokaliserat läckan och ska fixa till den är det viktigt att vara grundlig. Så att ett problem inte leder till flera. Att ta in en expert som verkligen vet vad den håller på med är ett första steg.

Gör en lista över olika entreprenader. Glöm inte att sätta ta med oss på den. En viktig sak att tänka på när man ska jämföra är garantin.  Garantin bör pågå i minst tre år. Ju längre det är, desto bättre. Du vill ha en garanti som kommer att täcka saker som problem med material eller utförande. Du vill också ha en kopia på tillverkarens garantier.

En annan sak att ta med i beaktning är hur länge företaget varit i branschen. Ett företag med en lång erfarenhet är ofta ett gott omen. Om entreprenad är ny, kan det vara mycket svårt att bedöma deras expertis.

Alla seriösa byggare bör vara licensierade och försäkrade och bör inte ha något emot att kunna bevisa det. Kan de inte det så bör du inte anställa dem.

Ditt hem tak är ditt försvar mot väder och vind – regn, snö, UV-strålar och annat. Men dessa saker orsaka skada över tid och taket kommer att behöva reparationer så småningom.

Vi hoppas att du fått lite tips inför reparationer av tak i och med denna artikel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *