Ny batteriladdare från Mastervolt

Det nederländska företaget Mastervolt, som specialiserat sig på marina batteriladdare, kommer nu ut med en ny produkt. Det rör sig om en laddare som på ett mycket effektivare sätt kan ladda två batterier samtidigt, från en och samma källa. Den heter Charge Mate Pro 40. Eftersom många av oss på kraftprov även är båtägare ser vi fram emot att testa den och se hur den funkar.

Nu får alla båtälskare en ny batteriladdare med fiffiga funktioner.

Enligt utsago så är det riktigt fiffiga med Charge Mate Pro 40 att den kopplar samman batterierna samtidigt som den rent tekniskt lyckas hålla dem isär. Det gör att det ena batteriet in snor el och laddar ur det andra batteriet under laddningen. Det har ju tidigare varit ett vanligt problem.

Anledningen till att den nya laddaren lyckas med detta är att kopplingen har ett väldigt lågt spänningsfall. Laddningen till det andra batteriet sker med högst 40 ampere. Samtidigt prioriterar laddaren det primära batteriet, vilket oftast är startmotorn. Den blockerar även returströmmen och det är det som ökar effektiviteten hos laddaren.

Skulle det vara så att man behöver prioritera om, så går det lätt att koppla förbi.

Laddaren är som vanligt byggd och anpassad till båtlivet.

Mastervolt har funnits i över 20 år och specialiserar sig på även på andra produkter inom reservkraft, säkerhet och industri. Därför gillar vi dem. I Sverige kan man bland annat köpa dem på det här företaget.

Slutligen tänkte vi bjuda på en trevlig film från sjön. Den handlar om hur man gör när man ska köra båt mer energieffektivt och miljövänligare. Tjusningen är ju inte att det alltid ska gå så fort som möjligt. Vi tyckte att filmen var lärorik och därför delar vi gärna med oss av informationen. Sommaren närmar sig och innan vi vet ordet av så sitter vi där i båten igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *