Riva huset

Vill ni riva ert hus? I den här texten ger vi er våra bästa tips. 

Det finns lite olika tillvägagångssätt för att riva sitt hus. Antingen kan man skänka det. Att någon helt enkelt får komma och hämta det. Det vanligaste till dagens datum är att man anlitar en rivningsfirma. Men riv inte det första ni gör. Först och främst måste ni ansöka om att riva huset. Men det har rivningsfirmorna bra koll på.

Ska ni riva själva? Kontakta stadsbyggnadskontoret och kolla vad som gäller i ert specifika fall. Om ni ska riva det själva krävs det även en del andra saker som ni behöver tänka på. Vi rekommenderar även att ni kontaktar soptippen där ni ska lämna huset. Det är lite olika regler för olika kommuner så det är alltid bäst att fråga.

Att riva ett hus med en rivningsfirma kan springa iväg i kostnader. Därför brukar många riva större delen av huset själv eller iaf delar av huset. Om ni ska göra det själv måste ni också tänka på säkerhetsrisken. Det kan vara farligt om man inte vet vad man håller på med. Brädor och bråte kan skada er. Allt damm som uppstår vid en rivning kan även skada er lungor.

Våra tips:

  • Planera
  • Tänk ut vilket budget
  • Anlita experthjälp
  • Gör så mycket som ni kan själva men tänk på säkerheten

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *